Bok, spel och merch

“Allt vi inte pratar om” riktar sig till killar och män som vill må bättre och bidra till ett samhälle med samtyckeskultur. Ett samhälle där machokultur och unkna värderingar inte tar lika stor plats som idag och där både män och kvinnor mår bättre och känner att de kan vara vilka de vill. Make Equal har tagit fram en bok och ett spel som ska hjälpa killar och män att börja prata med varann om saker de normalt sett kanske inte pratar om. På den här sidan hittar du även tröjor, kepsar, tygpåsar och lite annat smått och gott.

Boken

Vad skulle du som man vilja prata om, om ingen dömde dig?

”Allt vi inte pratar om” innehåller intervjuer på teman som kärlek, skörhet, flyktvägar, ego och sex med bland andra Kodjo Akolor, Sanny Dahlbeck, Ali Boulala, Daniel Hallberg och Farzad Farzaneh.

Första utgåvan kom 2018 och frågan är vad som hänt på 5 år. I denna nya utgåva svarar Philip Botström och Harry Skärlund, som båda var med 2018, på den frågan i samtal med Thor Rutgersson. Innehåller också nytt förord av Thor Rutgersson och Ida Östensson.

Thor Rutgersson är författare och har bland annat skrivit romanerna ”Mitt tillfälliga liv” och ”Inställt p g a PANIK”. Thor har också producerat och programlett poddradio och leder intervjuerna i ”Allt vi inte pratar om”.

Ida Östensson är jämlikhetsexpert, opinionsbildare, författare och föreläsare. Idag är hon verksam som ordförande för Make Equal och generalsekreterare för barnrättsorganisationen ChildX.

Tillsammans har de också skrivit ”Allt vi inte ser: så påverkas du av det osynliga arbetet – hemma och på jobbet”.

Spelet

Spelet består av en kortlek med 60 samtalskort och riktar sig, precis som boken, till killar och män. Med spelet vill vi skapa en trygg miljö för killar och män att börja prata om ämnen som skörhet, sex, kärlek, ego och flyktvägar. Spelet produceras av Make Equal och Bonnier Brands, tillsammans med föreningen FATTA som kämpar för en samtyckeskultur.

För att beställa spelet, skicka ett mail till hej@makeequal.se

Merchandise

Här hittar ni allt från t-shirts, hoodies, barnkläder, kepsar till pins, snusnäsdukar och mobilskal med tryck från satsningen Allt vi inte pratar om.

Till webbshoppen