Bok, spel och merch

“Allt vi inte pratar om” riktar sig till killar och män som vill må bättre och bidra till ett samhälle med samtyckeskultur. Ett samhälle där machokultur och unkna värderingar inte tar lika stor plats som idag och där både män och kvinnor mår bättre och känner att de kan vara vilka de vill. Make Equal har tagit fram en bok och ett spel som ska hjälpa killar och män att börja prata med varann om saker de normalt sett kanske inte pratar om. På den här sidan hittar du även tröjor, kepsar, tygpåsar och lite annat smått och gott.

Boken

Det finns mycket som män inte pratar om. Guiderna och intervjuerna i “Allt vi inte pratar om” inspirerar till samtal och gör det lättare att öppna upp och prata på riktigt. Boken innehåller samtal med intressanta män och miniversioner av samtalsguiderna från killmiddag.se – så att läsaren kan komma igång och snacka direkt. Dessutom har vi samlat över 1 000 tips, från män till män, för hur vi kan skapa ett jämställt och tryggt samhälle – och de bästa tipsen finns i boken.

Boken innehåller följande teman, med intervjuer, tips och samtalsguider: Kärlek, Ego, Vänskap, Skörhet, Flyktvägar, Sex.

Författaren Thor Rutgersson och jämlikhetsexperten Ida Östensson (grundare av Make Equal och FATTA) guidar läsaren genom boken, som innehåller intervjuer med Kodjo Akolor, Ali Boulala, Philip Botström, Sanny Dahlbeck, Farzad Farzaneh, Daniel Hallberg, Magnus Liam Karlsson, Olle Lind och Harry Skärlund.

Spelet

Spelet består av en kortlek med 60 samtalskort och riktar sig, precis som boken, till killar och män. Med spelet vill vi skapa en trygg miljö för killar och män att börja prata om ämnen som skörhet, sex, kärlek, ego och flyktvägar. Spelet produceras av Make Equal och Bonnier Brands, tillsammans med föreningen FATTA som kämpar för en samtyckeskultur.

För att beställa spelet, skicka ett mail till hej@makeequal.se

Merchandise

Här hittar ni allt från t-shirts, hoodies, barnkläder, kepsar till pins, snusnäsdukar och mobilskal med tryck från satsningen Allt vi inte pratar om.

Till webbshoppen