Säsong 2

Säsong 2

I den här säsongen undersöker Thor ett tema per avsnitt. Det kan vara ett problem eller ett dilemma. Något som en kille undrar eller vill veta – om maskulinitet och om allt vi män inte pratar om. Men mer än det – det här är en podd om killar och män… För alla. Det handlar om livet. Det handlar om allvarliga, fåniga och dumma saker som händer. I och utanför de där rollerna vi fått för oss att vi måste hålla oss till.

Podden finns på Acast, Spotify och iTunes och där poddar finns.

Åsikterna som tas upp i podcasten står de medverkande för, och representerar inte Make Equals åsikter.

Avsnitt 1 – Är det någon som faktiskt har runkat bulle?


När Rogerio var tonåring fick han äntligen spela fotboll med de äldre killarna. Men för att passa in behövde han prata på ett grabbigt sätt, om tjejer och sex. I dag driver Rogerio organisationen Locker Room Talk, som arbetar för en bättre jargong i omklädningsrummen.

När han träffar Thor pratar de om den klassiska macho-leken “runka bulle”, men Rogerio har aldrig hört talas om den – och tror inte att någon har lekt den på riktigt. Han är så säker på det att han slår vad om 500 kronor. Thor ger sig ut för att hitta någon som har runkat bulle. Och på vägen upptäcker han många oväntade saker om manlighet – och om att växa upp som kille.

Avsnitt 2 – Måste killar knulla hårdhänt?


Harry är singel igen och funderar på hur han egentligen är i sängen. Gillar han att vara dominant eller är det något som andra förväntar sig av honom? Går det att vara den som styr och ställer i sex – och samtidigt vara en schysst och medveten kille? Thor försöker ta reda på det – och utmanar samtidigt sin egen bild av sex, på ett oväntat sätt. Från sexböckerna på det lokala biblioteket, via BDSM-tester och frispråkiga diskussioner med tjejerna från podden Alla våra ligg – det här avsnittet kommer få dig att rodna. Del ett av två om sex.

Avsnitt 3: Porr är ju inte sex

I den andra delen av vårt dubbelavsnitt om sex – är Harry fundersam. Han har tidigare haft problem med ett porrberoende, och tror nu att hans syn på sex har påverkats av detta. I dag finns porren överallt, i datorn och på mobilen. Thor besöker en skola och frågar en lärare som skapar förändring genom att ta sexualundervisningen och livskunskapen på allvar. Hon pratar öppet och ärligt med ungdomarna, om just sex och porr. Thor stämmer även träff med en domina, för att lära sig mer om BDSM – men när hon tar med sig rep och redskap till mötet blir Thor nervös.

Avsnitt 4: Måste jag äta kött för att vara snygg?

Den här sommaren blir speciell för Shayan, som äntligen ska gifta sig med Kristina. Men för att den stora dagen ska bli perfekt vill han kunna fylla ut sin bröllopskostym. Han vill vara stark. Samtidigt går han i tankar om att bli vegan. Går det verkligen att bygga muskler, utan att äta kött? Och varför vill så många killar bli stora och muskulösa? Thor gräver i fördomar och föreställningar om veganism, muskler och skönhetsideal – och träffar Sveriges främsta zombieexpert.

Avsnitt 5: Vad sa du om min mamma?!

Timofej hamnar i bråk på en nattklubb. Vad hade han kunnat göra för att undvika det? Och varför är killar och män så våldsamma? Många män tror att de måste försvara kvinnorna i sina liv. Samtidigt visar statistiken att många män skadar sina partners. Hur går det ihop? Och varför förolämpar killar varandra genom att prata illa om varandras mammor? Thor bjuder in skådespelaren Greg Poehler och komikern Jonathan Rollins, för att ta reda på det – och utmanar dem samtidigt i en “vem skrattar först”-tävling med Yo Mama-skämt.

Avsnitt 6: SPECIAL: Myten om den farliga bruna mannen

Producenten Tanvir blir rasprofilerad på en flygplats i USA. Han blir upprörd för att han är den enda som väljs ut på förhör, när han är den enda som inte är vit. Så han spelar in hela förhöret. Han vill veta varför icke-vita killar ofta ses som våldsamma och aggressiva. Thor utforskar vad det beror på – och lär sig om kolonialismens historia. Han pratar med två ordningsvakter om varför ordningsvakter får använda våld. Och vad innehåller den 10 dagar korta utbildningen som krävs för att bli ordningsvakt? Människor som har blivit misshandlade av ordningsvakter delar med sig av sina berättelser. Tanvir samlar mod för att till slut ringa ett vaktbolag. Han ska fråga varför de rasprofilerar. Svaret han får är inte alls det han förväntar sig.

Avsnitt 7: It’s a match! Och sen då? Del ett


Per-Markus vill hitta sin drömkille och Aram letar efter sin drömtjej. Thor försöker hjälpa dem att hitta dejter – och tar hjälp av Emilie Ebbis Roslund, från podden Singelrådet. Hon “hottar upp” killarnas Tinderprofiler – och Aram får matchning direkt. Emilie förklarar för Thor vad som funkar och inte funkar när vi dejtar online. Thor ska spela in dejterna till podden, men Arams dejt går inte riktigt som planerat.

Avsnitt 8: It’s a match! Och sen då? Del två

Thor är ledsen. Han har tappat tron på kärleken. Men Per-Markus och Aram behöver fortfarande hjälp med sina dejter! Och Thor måste spela in dem. Han åker till Malmö för att träffa sin gamla parterapeut, Karin. Kan hon reda ut situationen? Aram är på väg till NK för andra gången, för en dejt på möbelavdelningen. Och den här gången snackas det om mer än bara inredning! Per-Markus får en romantisk picknick med en kille han inte trodde att han skulle dejta. Kommer de vilja träffas igen?

Avsnitt 9: Pappor, del 1


Kim Veerabuthroo Nordberg ska bli pappa. Han ringer Thor för att få svar på frågan “hur är en bra pappa”? Men Thor har svårt att svara på det. Han växte upp utan sin biologiska pappa, som är från Sydafrika. Då inser Kim att de har något gemensamt. Kims pappa var också från Sydafrika. Och han var också frånvarande, när Kim var liten. Men han dog innan Kim hann ställa viktiga frågor om deras relation. Så, Kim föreslår att Thor ska konfrontera sin pappa – om varför han inte var där. Ida Östensson berättar hur en närvarande far behöver vara. Och Samuel Girma pratar med sin 10-åriga son, Jonathan. De pratar om allt – men bråkar om hemspråk. Ska Thor verkligen ringa sin pappa – och ställa frågorna de aldrig vågat prata om?

Avsnitt 10: Pappor, del två


Thor ringer sin biologiska pappa, Christian, som bor i Australien. Varför var Christian frånvarande i Thors liv? Men först åker Thor till Göteborg, för att prata med sin mamma, Gunilla. Hon säger att Thor inte behövde en pappa när han var liten, för att hans morbror fanns där för honom. Men Thor undrar också varför hans mamma lämnade Sydafrika utan att berätta att hon var gravid. Eller, gjorde hon det? Och varför lämnade Christian sin andra familj för att flytta till Australien? Thors lillebror, Jade, tycker att det är onödigt att prata om det förflutna. Vad händer om vi pratar om känslor med varandra? Thor ställer frågorna, och får reda på saker hans föräldrar aldrig har berättat för honom.

Det här var det allra sista avsnittet i säsong två av Allt vi inte pratar om. Nu letar vi efter nya berättelser! Om du har något som du tror skulle kunna passa i podden – eller om du har ett problem eller ett dilemma som du tänker att Thor skulle kunna hjälpa dig med… Hör av dig till alltviintepratarom [snabel-a] makeequal.se