Utepappor – kombinerar friluftsliv med samtal om papparollen


Under våren möttes en grupp föräldralediga pappor i olika naturreservat i stockholmstrakten tillsammans med sina barn. ”Utepappor – Allt vi inte pratar om” kombinerade skogsvandringar med barn och samtal om vad det innebär att vara man och pappa. Lika delar en naturupplevelse med barn som en möjlighet att prata med andra män. Som förstagångsförälder är det ett faktum att allt kommer förändras – men vilken sorts man och pappa vill vi vara?

Kursen riktar sig främst till förstagångspappor med barn upp till 2 år. Materialet gruppen använder sig av är baserat på Make Equals koncept #alltviintepratarom och #killmiddag. Kursledare är Jonas Westbom, föredragshållare och turguide inom friluftsliv med barn och ledare inom Friluftsfrämjandet. Dessutom van fjällvandrare med små barn.

Nu kör vi igång nya vandringar! Så är du nybliven pappa? Tycker du om att vara i skogen eller vill du komma ut mer? Läs mer och anmäl dig på Studiefrämjandets hemsida!

Mer info: jonas.westbom@gmail.com. Du kan även se fler bilder från Utepappor på Instagram: @away_into


Reflektioner från deltagarna:

”Jag skulle rekommendera, och jag har redan gjort det. En mycket bra kombination av frilufts- och pappaliv, med samtal om allt däremellan.”
”Det har gjort mig tryggare och mer intresserad av att vara ute.”
”Jag har fått upp ögonen för vissa saker som man inte hinner tänka på när man försöker att få vardagen att funka.”
”Jag inser att många erfarenheter, även väldigt specifika, verkar delas med många andra.”
”Vi har ju använt naturen som ”samtalsrum”- på ett egentligen ganska okomplicerat sätt.”
”Gruppen är ett sätt att lufta sådant som kan vara klurigt att prata med sin partner, eller någon annan, om. Ett forum och en plattform präglad av förtroende i en miljö och på ett sätt som gör det enkelt och okonstlat att prata om saker som i grunden kan vara ganska komplext.”
”Jag känner mig tryggare i min papparoll efter Utepappor.”

Relaterade artiklar