Att prata känslor

Vad innebär det att prata känslor? Att prata om, och faktiskt känna, sina egna känslor är något som kräver både tid, energi och kompetens. Det är även något som stärker relationer och räddar förhållanden. Det kan minska ångest och stress, och ge en känsla av kontroll och hopp. Eftersom det är först när vi pratar om våra känslor som vi kan omvandla dem till något stärkande och få förståelse för oss själva och andra.

Många män pratar dock enbart känslor med sina kvinnliga vänner eller partners. Vissa har ingen att prata känslor med. Vissa vet inte hur man börjar – eller vad en ska göra med det förtroende en får.

Detta ville Anna-Karin Linder, Elvira Fallsdalen & Frida Lindegren ändra på och satte sig ner och skrev ner exempel på saker de regelbundet gör i samtal med varandra. Vi på Make Equal har förenklat det i en kort film som ni finner här.

För att läsa alla tips, gå in här: Att prata om känslor

Vad kan du göra nu? Gå in och lyssna på poddarna, beställ boken, ladda ner samtalsguiderna och bjud hem några killkompisar på en #killmiddag – varför inte på tema vänskap?

Relaterade artiklar